Når jobbet styrer boligbehovene
En pludselig og unik jobmulighed kan betyde, at du skal flytte. Men hvordan klarer du bedst overgangen til et nyt job?
Et nyt job kan i sig selv være en stor mundfund. Og betyder jobbet at du skal flytte fra din nuværende bolig, kan skiftet virke ekstra omfattende. Men hvis du deler forløbet op i mindre bidder, kan det gøre processen mere overskuelig.
Først leje - så køb
Er du eksempelvis bosat i Aarhus og ønsker at flytte til København, fordi drømmejobbet er muligt der? Så kan det måske bedst svare sig for dig at finde en lejelejlighed i et par måneder og dernæst købe fast ejendom i form af hus, ejerlejlighed eller andelsbolig.
Læs også: Hvilken boligtype er bedst?
Fordelen, ved at leje sig ind, er, at du nemt og hurtigt kan komme på plads i den nye by. Nå job og den nye hverdag falder på plads, kan du dernæst i ro og mag lede efter den rette bolig.Job til din partner
Flytter du sammen med en partner, er det også relevant at undersøge, hvilke muligheder din partner har for at finde nyt job. Visse brancher er lette at finde beskæftigelse inden for, mens det kan være betragteligt sværere inden for fx meget specialiserede fagområder.Kontakt din lokale Nybolig-mægler
En virtuel og fleksibel arbejdsplads
Det, at flytte langt efter et job, kan også betyde, at du flytter langt væk fra familie og venner. Derfor kan det også være relevant at undersøge, hvilken fleksibilitet det nye arbejde giver mulighed for. Senest har coronaviruspandemien vist, hvordan Teams-møder og virtuelle fredagsbarer nærmest blev den nye normal.
Det kan være, at din nye arbejdsplads er åben for, at du i perioder arbejder fra distancen, så du har nemmere ved at holde kontakten til familien og venner. Den klassiske forestilling om, at arbejde er lig med fysisk tilstedeværelse er blevet tryktestet, og mange arbejdspladser har nok fået øjnene op for, at hjemmearbejde kan være både produktivt og givende for den enkelte medarbejder.
I den første tid i et nyt job kan det dog være smart at være fysisk tilstede det meste af tiden, så man får en god forståelse af den nye arbejdsplads, lærer kollegaerne at kende og ikke mindst ens arbejdsopgaver.