• Plantegninger

Nikolajgade 20, 3. tv. 1068 København K

Ejerlejlighed 92 m2 6.295.000 kr.
Fakta om boligen
Ejerlejlighed
6.295.000
Boligareal: 92 m²
Stue/Værelser: 1/2
Etage: 3. sal
Bygget/Ombygget: 1799

Fortryllende lejlighed i historisk ejendom

Vi skal flere hundrede år tilbage i tiden, når vi drager mod fremvisningen af denne meget, meget smukke ejendom i Københavns allerinderste gader. I skal kigge op på tredje sal på Nikolajgade 20, for dér kan I begynde at forestille jer, hvordan I kommer til at leve i rammer, der balancerer sig så fint og ubesværet mellem moderne finesse og historisk og unik sjæl.
 
Ejendommen blev opført i 1799 af murermester A. C. Wilcken og tømrermester Andreas Hallander – de tykke, gamle spær kommer I inden længe til at bevæge jer hjemmevant rundt omkring i lejligheden, der endnu emmer af svundne tider i skæve detaljer her, dér og allevegne. I dag er ejendommen fredet, og historiens vingesus lever også i, hvem, der har betrådt indgangen, den lille baggård og de gamle gulve. H. C. Andersen boede nemlig i den solskinsgule ejendom i 1822, inden han genoptog sin skolegang.
 
I dag, i det herrens år 2024, kan I blive de lykkelige ejere af lejlighedens 92 kvadratmeter. Det er ikke hvilke som helst 92 kvadratmeter – det er ganske vist. Nej, det er 92 utroligt indbydende kvadratmeter, der er blevet moderniseret med højeste respekt for den autentiske atmosfære, der gemmer sig i murene. I skal på rundtur først i en entré, et nyere badeværelse, et utroligt lækkert spisekøkken med alt i hårde hvidevarer samt vinkøleskab, en stue og to værelser, som ligger i hver sin ende af hjemmet. I kommer til at bevæge jer rundt på lækre gulve, og alle de moderne opgraderinger falder lige så fint i hak med de små, gamle detaljer, som øjet rammer i ét væk, som I går op boligopdagelse. Bemærk eksempelvis bjælkerne foroven, kakkelovnen i stuen, de gamle fyldningsdøre og den helt ejendommelige udsigt, som viser sig gennem hvert et vindue, I kigger ud ad. Det er fx utroligt let at falde i staver ved håndvasken på badeværelset ud mod gården; fortryllende, ikke sandt?
 
Man er ikke i tvivl om, at det her er det gamle København! Gaderne er brostensbelagte, vinduerne er kittede, facaderne er farverige, og atmosfæren er noget for sig. I kan simpelthen gå til alt, hvad hjertet begærer – om det er smagfulde spiseoplevelser, kulturelle seværdigheder, spændende specialforretninger eller en fredelig tur langs kanalerne. Kongens Nytorv Metrostation er ikke meget mere end 200 meter væk, hvis I skal videre end over Voldene. Men hvorfor begive sig væk fra denne betagende by? Som selveste H. C. Andersen skrev årtier senere i 1875: “Kjøbenhavn, du livsglade by/ Gammel og dog saa ung og saa ny!” – og det passer vel egentlig strålende på netop denne beliggenhed og denne lejlighed, der er velsignet med såvel den gamle ånd som den nye, moderne komfort.
 
Kunne det her være jeres næste boligeventyr?

Gode grunde til at købe boligen
1
Historisk ejendom
2
Charmerende
3
Delevenlig

Økonomien i boligen

Kontantpris 6.295.000
Ejerudgift pr. md. 6.332
Udbetaling 315.000
Brutto ekskl. ejerudgift 35.618
Netto ekskl. ejerudgift 28.891

Kontakt

Skal du også sælge?

Kontakt os og få en gratis salgsvurdering, så ved du hvad din bolig er værd.

Få en gratis salgsvurdering

Hvor langt er der til nærmeste?

Afstand til nærmeste
Transport:
146 m
Indkøb:
169 m
Daginstitution:
365 m
Skole:
318 m
Sport og fritid:
1,26 km
Sundhed:
235 m
Ladestandere:
263 m
Lynladere:
590 m
Rejsetid

Se hvor lang tid der er mellem denne bolig og en anden adresse

I bil:
- min
På cykel:
- min
Med offentlig transport:
- min

Fakta om København Kommune

INDBYGGERE

659.350

GRUNDSKYLD

5,100‰

KOMMUNESKAT

23,60%

SKOLER

63

BØRNEPASNING

Vuggestue 3.775 kr./md.
Børnehave 2.100 kr./md.
Læs mere om kommunen

Lignende boliger

Baseret på boliger du har kigget på

Se alle lignende boliger
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.